Kisebb-nagyobb bosszúságaim tárháza, imitt-amott néhány derűs pillanattal

2015. február 20. 15:27 - teardrops

Continuum ~ 2. évad vége/3. évad eleje

angry-red.gifMost kattantam rá erre a sorozatra, amely 2012-ben indult és az időutazás témakörét boncolgatja, vagy feszegeti. 2077-ből napjainkba (2012-be, ugyebár:-)) ugrik az akkori világ Liber8 mozgalmának pár tagja, mert ezrek halálát okozták, amiért kivégzés jár, az ugrással viszont - terveik és reményeik szerint - alakíthatják a jövőt és még az életük is megmarad. Azzal viszont nem számoltak, hogy a tervezett 6 év helyett 65-öt ugrottak és velük ugrott Kiera Cameron is, aki egy protektor, azaz a rend őre és aki üldözi őket a helyi rendőrséggel karöltve Carlos Fonnegra nyomozó társaként. Lényeg a lényeg: teljesen beszippantott, daráltam, de izibe'.:-)

continuum_s2.jpg

A második évad záró részén kicsit kiakadtam.

>> Alec végig arról beszél, hogy Kiera ne legyen önző, erre fogja magát és önző módon visszaugrik egy hetet...?!...
>> Tényleg elszaladt a ló Dillonnal, de erre az a válasza Carlosnak, hogy beáll Liber8-esnek...?!...

Gyorsan megnéztem a harmadik évadnyitót és az nagyon tetszik, hogy jobban belemegy az időparadoxon kérdésébe, de az már kevésbé, hogy csak a felszínt súrolgatja, nem ad teljeskörű magyarázatot. Ez persze taktika is lehet, de egyenlőre kissé zavaros. A végén úgy ültem még pár percet, hogy szedegettem az állam, de azért itt is kibuktak belőlem a kérdések.

>> Jason megkérdezi VisszaugróAlectől, hogy kicsoda, mire az a srác válasza, hogy "az apád vagyok". De ez hogy' lehet, azaz honnan tudja, mikor az csak a nézőknek derül ki a 2077-es "flashback"-ből? (Alec azt hiszi, hogy Jason az apja.)
>> Érdekes felvetés, hogy ugyebár, ha Alec visszugrott az időben, akkor a hátrahagyott idővonalon nincs Alec, mivé vezethet ez. Igen ám, de mit számít ez, ha az a világ összeomlik?
>> Vajon hogyan lehetne Kiera visszaküldésével helyrehozni a dolgokat, ha egyrészt ahonnan ugrottak már nincs, másrészt egyáltalán hogyan lehet meg az a jövő, ahonnak eredetileg ugrottak, ha azóta csomó minden változott? Még akkor is kérdés ez, ha az az ideológia, hogy némely kisebb események nem befolyásolják a végső kimenetlet, de ha egyes világok (idővonalak?) összeomlanak, akkor mégis, hogyan lehet elérni az eredetit? Addig variálnak, míg ugyanazt a történelemfolyamot létre nem hozzák? De akkor mi van azzal, hogy egy időben ugyanazokból az emberekből több verzió szaladgál a nagyvilágban, de leginkább Vencouverben?

Ugye-ugye, kérdezni nagyon tudok.:-) Szóval... kíváncsi vagyok hogyan "másznak ki ebből" a folytatásban.

 

 

 

Címkék: sorozat continuum
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boruesderu.blog.hu/api/trackback/id/tr927191979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kisebb-nagyobb bosszúságaim tárháza, imitt-amott néhány derűs pillanattal
süti beállítások módosítása